A projekt

A lakópark

Műszaki jellemzők

Paks jelenlegi legjelentősebb egységes lakópark fejlesztéseként a Gesztenyés Park elegáns lakókörnyezetet és minőségi életteret kínál a lakók és tulajdonosok számára.
A lakások A+ energetikai besorolásúak, alacsony energiafelhasználással, lakásonként egyedi mérési pontokkal és távhőszolgáltatással, kitűnően optimálizálható rezsiköltségekkel. A lakások felszerelését illetően egyedi kialakítás kérhető, és a vásárlói igényeknek megfelelően automatizálási és intelligens rendszerek beszerelésére is van lehetőség.
Minden épülettömb lifttel és mélygarázzsal rendelkezik. A mélygarázsoknak köszönhetően a tervezők az épülettömbök között tágas közösségi tereket alakíthattak ki a pihenésre alkalmas kert és a játszótér számára.

Az öt épülettömb lakásainak száma: 77 (összesített alapterület: 7046,1 m2).
A lakások alapterülete: 42,6 és  136,5 m2 között változik.
Tervezett parkolók száma: összesen 152 db (felszíni+teremgarázs).
Az épülettömbök alsó szintjei 5 db kereskedelmi és szolgáltatóhelység számára biztosítanak helyet (összesített alapterület: 348,6 m2).

Beruházás kezdete: 2017.

A beruházás két ütemben valósul meg:
1. ütem: 32 db lakás, 78 db parkoló, 5 földszinti kereskedelmi és szolgáltató egység kialakítása a Gesztenyés úttal párhuzamosan.
2. ütem: 45 lakás, 74 db parkoló.

A város

Paks városa Szekszárd után a második legnépesebb város Tolna megyében, északról az Imsósi-erdő és a Sánchegy (Közép-Európa egyik legnagyobb löszös képződménye), keletről a Duna, délről az atomerőmű és a Csámpa-puszta, nyugatról pedig az Üregmező határolja, amely tájvédelmi terület. Korábbi mezővárosként Paks az erőmű építésével dinamikus fejlődésnek indult, ezzel együtt mégis megtartotta természetközeli, élhető jellegét. A nagyvárosokra jellemző fejlettséget és kényelmet biztosít, a rájuk jellemző nyomasztó zsúfoltság nélkül.

Az M6-os autópályán a főváros alig több mint egy óra alatt megközelíthető, a 6-os út pedig a Dunával párhuzamosan halad el a város mellett Budapesttől Pécs felé. Paks közlekedési szempontból ideális helyen található, amelyet történelmi események sokasága bizonyít, többek között az is, hogy a rómaiak által épített hadiút erre vezetett. A város a Duna közelsége, a Budára vezető víziút miatt hadászati szempontból évszázadokon keresztül kiemelt jelentőségű volt.

Az 1969 és 1987 között épülő Paksi Atomerőmű Magyarország egyetlen atomerőműveként, a kiemelkedő gazdasági teljesítmény miatt az ország legdinamikusabban fejlődő településévé tette Paks városát. A közelmúltban megszavazott új atomerőművi blokkok építése nyomán ez a fejlődés újabb lendületet kap.